Stiati ca!


     Lacul Sfanta Ana

     Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România și din Europa și se situează la o altitudine de 950 m, în vârful Masivului Ciomatu, în județul Harghita România are cel mai lung lanț de munți vulcanici din Europa, format din Munții Oaș, Munții Țibleș, Munții Călimani-Munții Gurghiu-Munții Harghita.

    Legenda Cascada Cailor

  Într-o noapte în care o furtună a pus stăpânire pe întreg cerul, în care tuna și fulgera, ursul a ieșit  înfometat, iar caii fiind speriați de atacul animalului, dar și de zgomotele și luminile puternice ale cerului, au încercat să fugă căzând în prăpastia periculoasă. Oamenii spun că în acea noapte au pierdut undeva la cincisprezece cai, iar în urmă nenorocirii au decis să numească cascada Cascada Cailor.


     Carpi înseamnă stâncă. Aproximativ 66% din suprafața României este acoperită de Munții Carpați, de aceea României i se mai spune și Grădina Carpaților. 

     Pe culmea cea mai inalta a muntilor Carpati, se intinde o tara mandra si binecuvantata intre toate tarile semanate de Domnul pre pamant.
                                                                                            -Nicolae Balcescu-


    VULCANII NOROIOSI si Legendele de pe Plaiurile Balaurilor

    "Daca nu stiti si n-ati vazut, sa va spun eu ca acolo si-a asezat necuratul cazanele cu smoala clocotita; pe sub pamant galgaie si fierbe glodul noroios, mai rece decat ghiata, mai negru decat ceata; apoi, pe guri cascate prin tot ocolul acestei vai fara de scursoare, tasneste tina in sus, cand de-o schioapa, cand de-o palma, cand de-un stanjen si mai mult; la fiecare gura imprejur s-a durat musuroi si balele catranite pe care uciga-l toacale scuipa din vagauna se scurg naclaite de-a lungul movilitelor, se aduna in namol, se usuca in vant, se crapa de soare si astern tot fundul vaii cu o huma sura si jilava, pe care nu se prinde, Doamne fereste, troscot, nici ciulini,, – Al. Odobescu , Pseudokinegeticos

    Zona Vulcanilor Noroiosi, sau Plaiurile Balaurilor, cum a mai fost numita de pasionatii de folclor, este una dintre cele mai vizitate destinatii ale Buzaului. Desi vulcanii noroiosi nu au nimic in comun cu vulcanii de foc, curgerea noroiului seamana foarte mult cu cea a lavei vulcanilor din Hawai.

      Cea mai adâncă peșteră din România este Peștera Izvorul Tăușoarelor din Munții Rodnei. Coboară până la 415 metri sub nivelul mării.



      Denumirea acestor munți provine de la un trib de daci numit Carpi, care locuia în Moldova, în Carpații Orientali. 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți